Waarom wordt onze huid droger in de winter?

Wanneer de huid droog wordt, grijpen we vaak naar een rijke wintercrème. “Slecht idee, dit maakt de huid nog droger. Stimuleer liever de huid om zelf haar natuurlijke beschermlaag te verbeteren.”

De winter, een tijd van bittere kou en snijdende wind waardoor onze huid droog en dof wordt en om hulp schreeuwt: ze voelt trekkerig, zelfs soms pijnlijk aan, ze schilfert en geraakt geïrriteerd.

Waarom wordt onze huid droger in de winter?

De huid heeft een heel vernuftig barrièresysteem, maar… zodra de omgevingstemperatuur onder de 8°C daalt, maakt onze huid minder lipiden aan. Je hebt zeker al gemerkt dat een vette huid minder glimt in de winter. Hoera zegt deze, want de huid produceert minder talg maar ondertussen worden er ook minder ceramiden aangemaakt. Hierdoor wordt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid verstoord en kan het vocht gemakkelijk ontsnappen uit de huid. Ze wordt dus zowel vetarm als vochtarm en geïrriteerd. In plaats van een stralende huid, moeten we het helaas stellen met een grauwe en schilferige huid. Ook make-up zal ons niet echt mooier maken, want die wordt vlekkerig.

Hoe kunnen we de huid behoeden voor droog worden?

Wanneer de huid droog wordt, grijpen we vaak naar een rijke wintercrème. Dit kan de huid echter nog droger maken. Rijke crèmes geven een verkeerd signaal aan de huid. De huid interpreteert de crème als haar natuurlijke beschermlaag (hydrolipide film), ziet de noodzaak niet meer om deze zelf aan te maken en wordt bij gevolg nog droger. Een vicieuze cirkel.

Stimuleer liever de huid om zelf haar natuurlijke beschermlaag te verbeteren. Een gezonde huid vraagt altijd om vitamine A. Vitamine A helpt je cellen beter te functioneren. Op die manier boost het ingrediënt de productie van ceramiden en hyaluronzuur, brengt het de talgproductie op normaal niveau en herstelt het de barrière van de huid.

Een goed gehydrateerde huid van binnenuit

De droge huid knapt helemaal op van een voedingssupplement dat omega-3 combineert met vitamine A. Dit zorgt voor een goede dosis essentiële vetzuren in de huid en een gezonde hoornlaag.

Reiniging, wat wel, wat niet?

Een droge huid zal zich gelukkiger voelen met een reinigingsproduct op oliebasis, die de natuurlijke beschermlaag van de huid respecteert en zelfs helpt herstellen.

Ga dus voor een stralend gezonde huid, ook in de winter!

Meer items Waarom wordt onze huid droger in de winter?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x