Covid-19, Maar de lente wist het niet...

Het was al een bewogen weekend geweest. Het covid-19 virus had al heel wild om zich heen geslagen. De horeca sector was het eerst getroffen en dat sloeg in als een bom. Wow wat gebeurde er nu, het was duidelijk voor iedereen een wake up call.   Als ondernemer voelde ik de grond onder mij bewegen, dit is echt serieus. Met het uur werd mijn brein onrustiger.  Je probeert het te onderdrukken maar je gedachten nemen steeds de overhand met slapeloze nachten tot gevolg.

Maandag tijd om de week te starten, maar dit was zo onlogisch. Wat met mijn klanten, wat met Klaartje, wat met mezelf, we kunnen en mogen elkaar toch niet in gevaar brengen. Neen deze situatie werd met de minuut ondraaglijker.

De beslissing nemen om de deuren te sluiten was de enige en beste oplossing. Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar wanneer je verstand en je hart beiden een andere kant uitgaan wordt het heel slopend. Je hart moet willen of niet je verstand gaan volgen en dat gaat gepaard met heel wat emoties. Althea is mijn levenswerk, mijn hart en mijn ziel. De deur dicht draaien was hartverscheurend maar ik blijf erbij het was de juiste keuze.

De dagen erna waren onwezenlijk, tranen, instorten, overeind krabbelen, elkaar troosten, comfort food eten en als lamgeslagen rondlopen. Dat waren de ingrediënten van de eerste dagen.  Een brein dat maar bleef werken en geen seconde rust vond. Wezenloos rondlopen in je zaak en de kracht zoeken om mails te versturen, klanten op te bellen en te bouwen aan de webshop. Tussendoor naar nieuwsberichten luisteren en beseffen dat gezondheid iets heel fragiel is. Om zaterdag alle emotie los te laten op het vast tapijt op onze trap. (opfrissingswerken) Vast tapijt losmaken is één ding maar die lijm van de treden krijgen is een ander verhaal (wie heeft dat ooit uitgevonden) maar anyway we hebben er ons plezier aan gehad, een kwart gedaan de resr volgt nog (maar er is nog tijd hé)

Ga naar deel 2 om verder te lezen

Covid-19, Maar de lente wist het niet...
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x